مشهد / رستوران در مشهد / راهنمای انتخاب رستوران خوب

راهنمای انتخاب رستوران خوب

انتخاب رستوران در مشهد

یکی از جاهایی که برخی اوقات از روی ضرورت و برخی اوقات بنا به ایجاد تنوع در زندگی مورد استفاده قرار می گیرد، رستوران است که ما در این مطلب از یک مشهد برای شما در مورد انتخاب رستوران و همینطور در مورد نکات بهداشتی رستوران مطالبی را گردآوری و منتشر کرده ایم.

بهداشت رستوران ها و هتل ها

وجود حشره ه‏ای نظیر: سوسک، پشه یا مگس در محیط داخلی هتل ورستوران یک مشکل بزرگ برای حیثیت آن شمرده می‏شود که از دیده کنجکاوان پوشیده نمی ‏ماند و دقیق‌‏نظران و با فرهیختگان، این پدیده را دلیل بر کمبود نظارت دقیق مدیریت بر اجرای شرایط بهداشتی می‏شناسد.

وجود این حشرات در یک رستوران یا آشپزخانه یا انبار مواد غذائی هتل به هیچ روی قابل توجیه نیست و برای آن که چنین موجودات زیان‌بار در این مکا‌ن‌ها یافت نگردد بایستی تا بدان پایه نظافت وبهداشت رعایت شود که هرگز فرصت نشود و نما به آن داده نشود.

معمولاً درجاهای گرم مثل حمام‌ها یا آشپزخانه‌ها و موتورخانه‌ها و اطراف لوله‌های فاضلاب، سوسک که حشره‌‌ای موذی و کثیف است زیاد دیده می‌شود و از مواد مختلف حیوانی و آشغال تغذیه می‌کند و مواد آلوده را که به سطح بدنش چسبیده است با خود به این طرف و آن طرف منتقل می‌کند و باعث آلودگی و خرابی می‌گردد، به خصوص که مدفوع سوسک تولید مسمومیت غذائی می‌نماید.

در مورد مبارزه با سوسک بایستی پانزده روز پس از سمپاشی بار دیگر و با استفاده از مواد حشره‏کش سمپاشی را تکرار کرد. زیرا در این مدت نوزادان سوسک که پیش از آن در تخم بوده‏اند بیرون می‌‏آیند و بار دیگر محیط را اشغال و آلوده می‏سازند.

این نوع سمپاشی‌ها را باید در آغاز تابستان انجام داد و نوع سم را نیز می‏توان از فروشگاه‌های مخصوص آن تهیه کرد. بهترین روش مبارزه با سوسک، رعایت نظافت است. با گرفتن درزها و سوراخ‌هائی که در سطح زمین یا دیوار به وجود آمده از تعداد سوسک‌ها کاسته می‌شود.

برای نابود کردن کامل سوسک‌ها، می‌توان از مخلوط براکس با آرد گندم استفاده کرد. بدین ترتیب که این مخلوط را در محل‌هائی که سوسک وجود دارد می‌پاشند، چنانچه باز هم کاملاً از بین نرفت، می‌توان از فلوئور سدیم استفاده کرد. ولی در مورد مصرف این ماده باید دقّت شود، زیرا برای انسان مسمومیت ایجاد می‌کند.

هتل رستوران

بهداشت رستوران ها و هتل ها

حتی موش نیز که بسیار خطرناک و انتقال دهنده بیماری‌های مسری شناخته شده به چشم خورده است که وجود آن بزرگ‌ترین دلیل برعدم رعایت اصول بهداشت است. برای نابودی و بر‌اندازی این موجودات باید دست کم سالی یک‌بار و به طور حتم سمپاشی نمود تا نسل این موجودات از محیط برافتد.

تذکر این نکته ضروری است که چنانچه برای مبارزه با موش خانگی از طعمه استفاده شود باید این مواد را در محلی قرار دهند که اطفال و فرزندان خردسال مسافرین و واردین به آنها دسترسی نداشته باشند و نیز بایستی موش‏هائی را که در اثر این طعم ها مسموم و مرده‎‏اند به دقت جمع‎‏آوری و دفع نمود. در هنگام سمپاشی نیز باید دقت شود که مواد سمی به هیچ عنوان بر مواد غذائی یا ظروف غذاخوری ننشیند، این امر به ویژه موقع سمپاشی آشپزخانه و انبار مواد غذائی باید بسیار مورد توجه توجه باشد. برای تعیین نوع سم، مقدار آن و همچنین شیوه سمپاشی باید با متخصصین این امر مشاوره به عمل آید.

ـ باید به نکات زیر توجه شود:

۱. جلوگیری از پس ماندن مواد غدائی.

۲. دفع صحیح زباله‌ها.

۳. پاک نمودن محیط از جعبه‌ها و وسایل چوبی شکسته کارتن‌ها و شانه‌های تخم‌مرغ کاغذ‌های باطله.

۴. نگه نداشتن نان‌های خشک.

۵. رعایت نظافت عمومی.

۶. مسدود نمودن درزها و شکاف‌ها.

نکات مهم در انتخاب یک رستوران خوب

توجه به اصول بهداشتی

رعایت اصول بهداشتی در کارکنان یک رستوران باید آنقدر مشهود باشد که مشتریان با یک بار آمدن به آنجا از این موضوع مطلع شوند. داشتن کلاه و دستکش و البته لباس‌های یکدست، تمیز و با رنگ روشن و پاک کردن سریع میز غذایی که پیش از این مشتری دیگری از آن استفاده کرده است، نکته‌های اولیه‌ای هستند که باید به آن‌ها دقت کرد.

آشپزخانه قابل رویت

رستوران‌هایی که آشپزخانه و بخش سرو غذایشان قابل‌مشاهده هستند و مشتری می‌تواند تمام کارهایی که برای تهیه غذا اجرا می‌شود ببیند، برای انتخاب مناسب‌تر هستند زیرا در این صورت کارکنان رستوران باید به نکته‌های بهداشتی و اصول حرفه‌ای آشپزی و سرو، بیش از پیش توجه کنند.

کارکنان مۆدب و پاسخگو

مناسب بودن سر و وضع کارکنان و پاسخگو بودن آن‌ها در برابر مشتری از ویژگی‌های یک رستوران خوب است. آن‌ها باید با کمال ادب و احترام به درخواست‌های مشتری پاسخ دهند و به شکایت‌های احتمالی آن‌ها رسیدگی کنند. رعایت این نکته‌ها، ابتدایی‌ترین موارد در امر مشتری مداری در رستوران‌هاست.
از پارچ نباید برای سرو نوشیدنی‌ها استفاده کرد بلکه آن‌ها باید وکیوم شده باشند و با همان بطری و نی سرو شوند زیرا استفاده از لیوان و پارچ احتمال انتقال آلودگی را بالا می‌برد

تهیه پرس‌های غذایی به اندازه

یک رستوران خوب در مصرف مواد غذایی زیاده‌روی نمی‌کند و این ویژگی خود را به عنوان یک صفت ویژه به مشتری می‌شناساند. تمام پرس‌های سرو شده در رستوران باید به اندازه یک فرد عادی باشد و در بشقاب با بهترین تزیینات در اختیار مشتری قرار گیرد به طوری که هم سیر شود و هم احساس پری نکند.

داشتن سیستم تهویه مناسب

سیستم تهویه یک رستوران بسیار مهم است زیرا در غیر این صورت بوی انواع غذاها در سالن غذاخوری پخش می‌شود و باعث ناراحتی مشتری خواهد شد.

داشتن فضای مناسب

محیط یک رستوران نباید آنقدر کوچک باشد که میزها بیش از اندازه به هم نزدیک قرار بگیرند زیرا در این صورت مشتریان احساس ناامنی می‌کنند و نمی‌توانند با آرامش و راحتی غذایشان را میل کنند.

حضور مسوول رستوران در کنار مشتریان

حضور مسوول رستوران در جایی که مشتریان به صرف غذا می‌پردازند و پرس‌وجو از آن‌ها درباره اینکه کیفیت و کمیت غذا مورد پسندشان است یا نه، نشانه آن است که رستوران به مشتریانش اهمیت می‌دهد و همواره در پی بهتر شدن است. وجود فرم‌های نظرخواهی نیز می‌تواند نشانه‌ای از همین اهمیت قائل شدن برای مشتری باشد.

داشتن میزهای شیشه‌ای

از آنجا که سطوح پلاستیکی آلودگی‌ها را به خود جذب می‌کنند، در یک رستوران مناسب باید میزهای شیشه‌ای وجود داشته باشد تا به راحتی تمیز شوند. به علاوه، از پارچ نباید برای سرو نوشیدنی‌ها استفاده کرد بلکه آن‌ها باید وکیوم شده باشند و با همان بطری و نی سرو شوند زیرا استفاده از لیوان و پارچ احتمال انتقال آلودگی را بالا می‌برد.

رعایت تناسب در میان غذاها

بیشتر غذاهای موجود در منوی رستوران‌ها، غذاهای سرخ شده، چیپسی یا بسیار چرب هستند. در حالی که در یک رستوران خوب هنگام تهیه منو باید تناسبی میان غذاهای گریل، سرخ شده، کبابی یا پخته در نظر گرفته شده باشد. این کار نشان می‌دهد رستوران به سلامت مشتریانش توجه دارد. در ضمن، اگر غذای جدیدی در منوی غذایی قرار داده شده است که به نظر می‌رسد مشتری آن را نمی‌شناسد، بهتر است یا مواد اولیه آن جلوی نامش ذکر شوند یا سفارش‌گیرنده رستوران با داشتن اطلاعات کافی، این غذا را به مشتری معرفی کند.

داشتن بشقاب‌های محاسبه شده

بسیاری از رستوران‌ها از صفت «دوبل» برای برخی از غذاهایشان استفاده می‌کنند که این کار به غیر از اضافه دریافت کردن پروتئین و کربوهیدرات فایده دیگری ندارد.
سیستم تهویه یک رستوران بسیار مهم است زیرا در غیر این صورت بوی انواع غذاها در سالن غذاخوری پخش می‌شود و باعث ناراحتی مشتری خواهد شد
یک بشقاب مناسب، بشقابی است که ۵۰ درصد آن از سبزی‌ها، ۲۵ درصد از مواد پروتئینی و ۲۵ درصد دیگر از غلات تشکیل شده باشد.

داشتن نور کافی و شلوغ نبودن

داشتن نور کافی و شلوغ نبودن رستوران از دیگر ویژگی‌های یک رستوران خوب است که مسوولان آن باید به این نکته‌ها دقت داشته باشند.

سرو غذاهای سالم و مغذی

در منوی غذای یک رستوران دوستدار سلامت، غذاهایی خوشمزه و سالم به چشم می‌خورد مثلاً با در هم آمیختن مواد غذایی با کیفیت و مغذی، غذاهایی تهیه می‌کنند که مشتری تا به حال آن‌ها را امتحان نکرده باشد اما با مصرف آن‌ها مشتری همیشگی رستوران شود. برای این منظور داشتن یک آشپز خلاق و با تجربه و آگاه از ظرایف تغذیه‌ای بسیار مهم است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.